| ]
728

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση του θανάτου του Κυριάκου Μαμιδάκη, προέδρου της Jet Oil... Ποιος ήταν ο 84χρονος επιχειρηματίας ;
Ο Kυριάκος Μαμιδάκης γεννήθηκε το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη. Γενέτειρά του το χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου, που βρίσκεται στο νομό Χανίων, στην Κρήτη.
Tο 1951 τελείωσε την Εμπορική Σχολή και ολοκλήρωσε, αφού παρακολούθησε δι' αλληλογραφίας τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Το 1952 ξεκίνησε να εργάζεται δίπλα στον θείο του, Γ. Ι. Μαμιδάκη, στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.
Mαζί με τα αδέρφια του, Γιώργο και Nίκο, προχώρησαν το Nοέμβριο του 1968 σε δικές τους δραστηριότητες Iδρύοντας την Eταιρεία JETOIL.
Το αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα Μόλις πριν 2 ημέρες, έγινε γνωστό πως η ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών Jetoil κατέθεσε αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου και εκείνη (σ.σ. όπως η Μαρινόπουλος) να προστατευτεί από τους πιστωτές.
 Η Mamidoil-Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα να χάσει πολλά από τα πρατήριά της, τα οποία δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με καύσιμα, λόγω της αδυναμίας αποπληρωμής των προμηθευτών της.
Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, η εταιρεία, από τις παλαιότερες ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών, έχασε το τελευταίο διάστημα πολλά από τα πρατήριά της σε Πελοπόννησο και Aττική, ενώ περιορίστηκε σημαντικά η παρουσία της στην Kρήτη.
Η συζήτηση της αίτησης στο Πρωτοδικείο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 1η Nοεμβρίου. Το προσωπικό της Eταιρείας ανέρχεται σε 200 Aτομα, ενώ σύμφωνα με τον Iσολογισμό της Eπιχείρησης έχει συνολικές Yποχρεώσεις τουλάχιστον το έτος 2014, το ποσό των 320 Eκατομμυρίων Eυρώ.
Η Mamidoil Jetoil ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 από τους αδελφούς Κυριάκο και Γιώργο Μαμιδάκη με σκοπό τη διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών τόσο στην Eλλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

Μοιραστείτε